VIDEO: Eesti liiklusjärelevalvekeskus hoiatab veokite nn pimeda nurga eest

Eesti liiklusjärelevalvekeskus on pannud sotsiaalmeediasse video, milles hoiatatakse veoautode nn pimeda nurga eest, millega sõiduautode juhid sageli ei arvesta.

Videotes on näha, kuidas sõiduautode manöövrid vahetult veoauto ees võivad jääda veoauto juhile märkamatuks.

Liiklusjärelvalvekeskus märgib, et 6-teljeline täis- või poolhaagisega autorong võib kaaluda 44 tonni ja veokijuhi jaoks „pimedas nurgas” manöövreid sooritav sõiduk võib muutuda „jäneseks“ veoki küljes ning mõne tonni lisandumine ei pruugi olla juhile tajutav.

Ole palun veokite ja busside läheduses eriti tähelepanelik ja hoia piisavat külgvahet ning reastudes veoki ette ära tee seda vahetult veoki läheduses. Sind lihtsalt ei ole näha ja teatud juhtudel isegi mitte tunda. Arvesta, veokite pöörderaadiusega ja ära unusta, et tähelepanelik tuleb olla ka veoki ning bussi „sabaga”.

Video on siin:

Kommentaarid
(Külastatud 689 korda, 1 külastust täna)