Trump jagas videot, kus USA president Biden on kinni seotud – see tekitas skandaali

USA ekspresident ja presidendikandidaat Donald Trump jagas sotsiaalmeedias videot, kus praegune president Joe Biden on kinni seotud – see tekitas skandaali.

Videost jääb mulje, justkui oleks Biden kinni seotud pikap-auto kastis.

Videos on näha kahte New Yorgi osariigis sõitvat pikap-autot, millel lehvivad USA lipud ja muud lipud, millega nõutakse toetust politseile. Ühel autol on kiri Trump 2024 ja selle kasti peal on kleebis, kus on peal Biden, käed ja jalad kinni seotud.

Bideni kampaania kritiseeris Trumpi video avalikustamise eest ja süüdistas teda poliitilise vägivalla õhutamises.

Trump õhutab regulaarselt poliitilist vägivalda ja inimestel on aeg teda tõsiselt võtta. Küsige lihtsalt Kapitooliumi politseiametnikelt, keda rünnati 6. jaanuaril, kui nad meie demokraatiat kaitsesid, ütleb Bideni kampaania pressiesindaja Michael Tyler, viidates Kapitooliumi ülevõtmise katsele 2021. aasta kolmekuningapäeval.

Trumpi kampaania pressiesindaja Steven Cheung vastab kriitikale, süüdistades demokraate justiitssüsteemi Trumpi vastu relvastamises. Ta juhib tähelepanu, et ka demokraadid on Trumpi halvustavalt kommenteerinud.

„Demokraadid ja pahalased ei ole mitte ainult kutsunud üles põlastusväärsele vägivallale president Trumpi ja tema pere vastu, vaid nad tegelikult relvastavad tema vastu justiitssüsteemi,” ütles Cheung avalduses, vahendab BBC.

Harvardi ülikooli emeriitprofessor Laurence Tribe kommenteeris sotsiaalmeedias, et Trumpi avaldatud video on kuritegu.

Ta ähvardab presidendi elu. See on kuritegu. Kui keegi teine ​​seda teeks, arreteeriksid föderaalvõimud ta kohe ta, kirjutab Tribe.

Teises postituses võrdleb Tribe Trumpi Adolf Hitleriga.

Sarnasused Trumpiga on jubedad. 1. aprillil 1924, homme täpselt sada aastat tagasi, mõisteti Hitler õllepöörde eest viieks aastaks vangi. Kui ta oleks mõistetud eluks ajaks vangi, oleks maailma ajalugu olnud hoopis teistsugune. Miljonid elud oleks päästetud, kirjutab Tribe.

Tribe on varem tegutsenud Barack Obama valimiskampaania nõunikuna 2008. aasta presidendivalimistel. 2021. aastal määras Biden ta Ameerika Ühendriikide ülemkohtu presidendikomisjoni.

Video on siin:

Kommentaarid
(Külastatud 899 korda, 1 külastust täna)