Mis see oli? Eesti välisministeeriumi jahmatavat avaldust saadab suur kriitikalaviin

Eesti saab kriitikat Natsi-Saksamaa avaliku toetamise pärast. Nimelt on välisministeerium avaldanud sotsiaalmeedias sissekande seoses 1944. aasta märtsipommitamisega 80 aastat tagasi, milles süüdistatakse Venemaad „meie pommitamises”.

Välisministeerium märgib, et Tallinna ründas korraga 300 Vene sõjalennukit, hukkus või sai vigastada enam kui 1200 inimest ja enam kui 20 000 inimest kaotasid kodu.

Kommentaarides märgitakse, et Eesti oli siis Saksa okupatsiooni all ja tuleks lõpetada natside kaitsmine. Samuti küsitakse, kas Eesti on asunud nüüd ametlikult süüdistama nõukogude vägesid natside vastu võitlemises.

Märgitakse, et Eesti välisministeerium peaks põhitõed selgeks tegema. Tegemist oli Nõukogude Liiduga, Venemaa polnud iseseisev riik 80 aastat tagasi.

Lisaks on avaldatud plakat Saksa okupatsiooniajast, kus kujutatakse eestlasi natside vormis. Samas märgitakse, et on üllatav, et eestlased olid nii suured natside pooldajad teise ilmasõja ajal. Tuletatakse meelde, et Eesti oli esimene riik maailmas, mis kuulutati juudivabaks.

Kommentaaride märgitakse, et pommitati Tallinnas olnud natsi sõdureid, kes olid Eestisse taganenud pärast Leningradi blokaadi lõppu. Eesti oli 2,5 aastat natsi sõdurite poolt okupeeritud.

Kommentaatorid märgivad, et samamoodi võiks süüdistada liitlasi Normandia hävitamises, kui nad dessandi korraldasid. Pommitati ka Dresdenit, Hirošimat ja Nagasakit – selline on sõda. Toodud on pildid Belgradi massiivsest pommitamisest 1944. aastal USA ja Briti vägede poolt.

Samuti märgitakse, et pole eriti tark tõstatada seda teemat, kuna see rõhutab, et paljud eestlased olid natside poolel. Mitmed kommentaatorid märgivad, et Eesti tõmbab millegipärast endale tule peale ja ässitab venelasi enda vastu.

Küsitakse, miks Eesti ise provotseerib sõda? Mis kasu Eesti sellest saab?

Mõnedes arvatavalt Venemaalt kirjutatud kommentaarides kutsutaksegi Eestit denatsifitseerima, sarnaselt Ukrainaga.

Kommentaarid
(Külastatud 2,490 korda, 1 külastust täna)