Lõhe NATO-s: Itaalia astus Prantsusmaale ja Poolale vastu

NATO-s on tekkinud lõhe seoses vägede saatmisega Ukrainasse: Itaalia astus Prantsusmaale ja Poolale vastu.

Prantsusmaa ja Poola ei saa rääkida NATO nimel, mis on algusest peale formaalselt ja vabatahtlikult konfliktist eemale hoitud, ütles Itaalia kaitseminister Guido Crosetto vägede saatmise kohta Ukrainasse intervjuus väljaandele La Stampa.

Vägede viimine Kiievisse tähendab sammu astumist ühesuunalise eskalatsiooni poole, mis kustutaks tee diplomaatia poole. Seda käiku pole mõtet teha praegu, pärast kaheaastast sõda, ütles Crosetto.

Väite peale, et Kiiev on suures hädas, Ukrainal on puudus võitlejatest ning tarned on aeglased ütles Crosetto, et need on aktuaalsed teemad, mida ta on alati tõstatanud. „Nagu ka Venemaa muutmine sõjamajanduseks, mis muudab selle relvade tootmisel NATO-st paremini varustatuks ja kiiremaks. Lääs on avastanud, et tootmisvõimsus on palju väiksem kui Venemaal ja vaja on aega, et trend ümber pöörata. Jätkame Kiievi toetamist, kuid peame mõtlema, kuidas aidata neil vabadust, territooriumi ja julgeolekut tagasi saada muul viisil: diplomaatilisi kanaleid jõulisemalt aktiveerides. Nüüd liigub selles suunas Türgi president Erdoğan, kohtudes Zelenskiga. Loodan, et sellel laual on võimalik edusamme teha.”

Kommentaarid
(Külastatud 1,292 korda, 1 külastust täna)