VIDEO: Saksa valitsusjuht selgitab, miks ei saa kaugmaarakette Ukrainele anda – see võib olla üllatav

Sotsiaalmeediasse on pandud video selle kohta, kuidas Saksa valitsusjuht Olaf Scholz selgitab, miks ei saa kaugmaarakette Ukrainasse saata.

Küsimus oli kaugmaarakettide Taurus KEPD-350 tarnimisest Ukrainasse. Kantsler Olaf Scholz selgitas põhjuseid, miks ta keeldus. Ta rääkis võimalusest tabada konkreetseid sihtmärke Moskvas, kui relva valesti käsitsetakse ja seetõttu oleks Saksamaal vaja protsessis „osaleda”, detailidesse laskumata.

Samuti kordab Scholz oma väidet, et teised (Prantsusmaa ja/või Suurbritannia) on veendunud, et nad teavad täpselt, kus ja kuidas nende relvi (SCALP-EG ja Storm Shadow) kasutatakse. Seekord ta aga ei maininud ühtegi Ukraina pinnal viibivat sõdurit.

Varem on Scholz andnud mõista, et Suurbritannial ja Prantsusmaal on Ukrainas kohal sõjaväelased, kes aitavad neid rakette sihtida ja tulistada.

Video on siin:

Kommentaarid
(Külastatud 978 korda, 1 külastust täna)