VIDEO: Navalnõi ema räägib, kuidas nägi poja surnukeha, aga talle surutakse peale salajasi matuseid

Sotsiaalmeediasse on pandud video selle kohta, kuidas Polaarjoone taga asuvas Vene vanglas surnud Kremli kriitiku Aleksei Navalnõi ema Ljudmila räägib, kuidas teda ähvardatakse.

Ema räägib, et tuli välja Salehardi linna uurimiskomitee hoonest. Ta veetis seal ööpäeva koos uurijate ja kriminalistidega.

Ema viidi eelmisel õhtul salaja surnukuuri, kus ta nägi Aleksei surnukeha. Uurijad väidavad, et neil on teada surma põhjus. Ja et neil on valmis kõik meditsiinilised ja juriidilised dokumendid. Ema nägi neid ja kirjutas alla meditsiinilisele surmatunnistusele.

Seaduse järgi oleks pidanud emale peale seda välja antama Aleksei surnukeha, aga seda pole siiani tehtud. Lisaks sellele ema šantažeeritakse, pannes tingimuseks, kus, kuidas ja mis tingimustel tohib Aleksei maha matta. See on seadusevastane.

Nad tahavad, et see toimuks salaja, ilma hüvastujätuta, ütles ema. Nad tahavad ema viia kalmistul värske haua juurde ja öelda: siin lamab teie poeg. Ema polnud sellega nõus.

Ema tahab, et kõigil, kellele Aleksei oli oluline, saaksid temaga hüvasti jätta. Ema tegi selle video, kuna teda hakati ähvardama. Talle öeldi, et kui ta pole nõus salajase matusega, siis tehakse midagi tema surnukehaga. Uurija oli otse öelnud, et aeg töötab ema kahjuks, kuna surnukeha laguneb. Ema ütleb selle peale, et tema tahab, et kõik toimuks seaduse alusel. Ta nõuab poja surnukeha viivitamatut väljaandmist.

Video on siin:

Kommentaarid
(Külastatud 461 korda, 1 külastust täna)