Venemaal valmistatakse ette Narva linna liitmist Leningradi oblastiga

Värskelt avaldatud Venemaa Teaduste Akadeemia Geograafia Instituudi raporti kohaselt võivad eelseisvad looduslikud muutused Narva jõe kulgemisel peagi viia Narva linna sattumiseni Venemaa territooriumile.

See aruanne pealkirjaga „Loomulikud muutused Venemaa piirides: ajalugu ja väljavaated” toob esile Venemaa ja tema naabrite vaheliste piiride muutumise potentsiaali piirijõgede kulgemise loomulike muutuste tõttu, vahendab narvanews.com.

Teaduslike uuringute ja infotehnoloogia andmete põhjal ennustavad teadlased, et Venemaa ja Eesti piiri tähistav Narva jõgi muudab järgmise, 2025. aasta jooksul oma kurssi mitme kilomeetri võrra. See nihe kanalis viib selleni, et Narva linn saab tegelikult Venemaa Föderatsiooni osaks. Geograafiateaduste doktor Fjodor Abramov rõhutas selle prognoosi ühemõttelisust ja selle tähtsust Venemaa territooriumi tuleviku jaoks.

Selle avastuse valguses on Leningradi oblasti kuberner Aleksandr Drozdenko juba andnud korralduse ette valmistada Narva liitmist oblastiga, lubades samas toetada ja integreerida Narva elanikke piirkonna kogukonna täisliikmetena.

Aruandes juhitakse tähelepanu ka võimalikele muudatustele jõgede kulgemises Venemaa piiri teistes osades, sealhulgas Poolas, Soomes, Norras, Lätis ja Leedus järgmise viie aasta jooksul. Teadlased eeldavad, et need muudatused võivad Venemaa territooriumi suurendada vähemalt 10 tuhande ruutkilomeetri võrra.

Kommentaarid
(Külastatud 27,684 korda, 6 külastust täna)