Süüdistus: mees tappis Soomes naise ja elas koos laibaga neli nädalat

Prokurör nõuab üle-eelmisel, 2022. aastal Soomes Põhja-Pohjanmaal Ylivieskas leitud naise surnukeha tõttu mehele vähemalt kümneaastast vangistust.

Täna esmaspäeval, 5. veebruaril avalikustatud süüdistuse järgi tappis mees üle-eelmise aasta maikuus Ylivieska korteris naise ja jäi koos surnukehaga korterisse. Prokuröri sõnul leidsid naise lähedased neli nädalat hiljem korteri magamistoa põrandalt lagunenud surnukeha. Süüdistuse kohaselt ei olnud mees naise surmast kedagi teavitanud, vahendab MTV.

Prokurör ütles eelmise, 2023. aasta septembris, et kannatanu isik tehti kindlaks DNA-testiga.

38-aastast meest süüdistatakse tapmises ja hauarahu rikkumises. Asja kohtulik arutamine algas täna esmaspäeval Oulu ringkonnakohtus.

Prokurör on varem öelnud, et tapmises süüdistatav ja ohver tundsid teineteist. Esmaspäeval avaldatud süüdistuse põhjal oli politseil varem olnud ka osapooltega seotud kokkupuuteid. Süüdistusest nähtub, et politsei oli juhtunu päeval saanud korterisse väljakutse.

Varem on süüdistatav oma tegusid eitanud. 2022. aasta juunis võeti süüdistatav eeluurimise ajal nädalaks vahi alla, kuid ta on kohtuprotsessi ajal vabaduses. Prokurör nõuab õigust määrata süüdistatavale kohe pärast istungit kohtus vahistamine.

Kommentaarid
(Külastatud 506 korda, 1 külastust täna)