USA parlamendi esimees keeldus toetusest Ukrainale

USA parlamendi alamkoja esimees Mike Johnson keeldus pärast kohtumist Ukraina presidendi Volodõmõr Zelenskiga abi andmisest.

Johnson ütles, et on vaja selget sõnastust strateegiale, mis võimaldab Ukrainal võita, ja siiani on vastused olnud ebapiisavad. „Nad ei andnud meile selgust ja üksikasju, mida me ikka ja jälle palusime, alustades sõna otseses mõttes 24 tundi pärast minust spiikriks saamist.”

Johnson ütles, et Bideni valitsus küsib miljardeid dollareid ilma konkreetsete andmeteta, ilma selge võidustrateegiata ja ilma vastusteta, mida ameeriklased tema arvates väärivad.

„Samuti olen päevapealt selgeks teinud, et meie prioriteediks mis tahes täiendava riikliku julgeolekupaketi kaalumisel on meie enda rahvuslik julgeolek. Praegu on piiril täielik katastroof ja selles on süüdi praeguse valitsuse poliitika,” ütles Johnson.

Eelmisel nädalal registreerisiti USA-s vaid ühe päevaga 12 000 ebaseaduslikku piiriületust.

Kommentaarid
(Külastatud 867 korda, 1 külastust täna)