Soomes uuendati neli raketilaeva

Nelja Hamina-klassi raketilaeva (Hamina, Tornio, Hanko ja Pori) moderniseerimine on lõppenud ning laevad on nüüd mereväe kasutuses. Raketilaevade elukaare uuendamine viidi läbi aastatel 2018–2023. Projekti peatöövõtja on olnud Soome firma Patria ning projekti üleandmistseremoonia peetakse täna teisipäeval, 12. detsembril. Turus.

Kapitaalremont tagas mereväe valmisoleku järjepidevuse 2020ndatel aastatel Rauma-klassi raketilaevade kasutusest eemaldamise ja Pohjanmaa-klassi korvettide kasutuselevõtu vahel. Projekti eesmärk on olnud pikendada Hamina-klassi laevade kasutusiga kuni 2030ndate aastateni.

Tehnoloogia kiire areng ja muutuvad ohud nõuavad lahingulaevade pidevat hooldust ja kapitaalremonti iga 10-15 aasta tagant. Elukaare uuendus tagab mereväe lahingulaevastiku võime võidelda mererünnakutega, kaitsta mereühendusi ning jälgida ja kindlustada piirkondlikku terviklikkust.

Uuendatud Hamina-klassi raketilaevad on väga terviklikult varustatud ja oma suurusklassis suure jõudlusega. Laevad on võimelised jälgima ja tõrjuma õhu-, pinna- ja veeohtusid.

Projektiga integreeriti laevadesse uus pinnatõrjerakettide süsteem ning parandati laevaklassi õhu- ja lähikaitsevõimet. Uuendati laevade lahingusüsteeme ja suurendati tööaega merel. Lisaks ehitati laevad ümber uue veealuse võimekusega kerge torpeedo TP47 ja VDS jaoks.

Kommentaarid
(Külastatud 663 korda, 1 külastust täna)