Soome mehe reis elektriautoga lõppes katastroofiga – lõpuks pukseeriti minema laadimispunkti juurest

Tampere mehe elektriautoreis Lapimaale Saariselkässe lõppes sellega, et vaatamata lubadustele ei õnnestunud sihtkohas elektriautot laadida, vahendab Lapin Kansa.

Väljaande intervjueeritud autojuhi sõnul eskaleerus olukord pärast seda, kui jant laadijatega lõppes pukseerimisega umbes 30 kilomeetri kaugusel asuvasse Ivalosse, kuna Saariselkä ainus kiirlaadimispunkt läks rikki ning aeglane laadimine ei töötanud vähemalt kõnealuse autoga.

Samuti ei tulnud seekord välja tavalisest kodupistikust laadimine, sest elektriauto juhil jäi vajalik juhe koju ja seda tüüpi pistikust laadimine poleks Saariselkäl ka muidu olnud lubatud.

Lapin Kansa hinnangul on kohalike turismikeskuste, eriti Saariselkä avalike laadimiskohtade olukord praegu halb. Tampere juhi õnneks oli pukseerimine seekord kaskokindlustuse sees ja lõpuks ei maksnud see kliendile midagi.

Soome elektriautode kasutajaid ühendava Sähköautoilijat Ry avaldatud talvises sõidukokkuvõttes soovitatakse elektriautojuhtidel alustada talvist sõitu eeskätt täis akuga ning ka autot enne sõitu eelsoojendada.

Kui sõiduaku on soe, tarbib elektriauto vähem ja laeb ka teel kiiremini.

Lisaks on soovitatav marsruut ja marsruudi laadimispunktid hoolikalt ette planeerida, isegi kui see on veidi pikem ja seda eriti sõidul võõrastesse kohtadesse ning laadida alla laadimispunktide kaardid ja marsruudi planeerimise programm elektriautodele oma nutitelefoni.

Enne teele asumist tasub veenduda, et kaasas on vajalikud laadimiskaablid.

Turvalisuse mõttes on hea paigaldada telefoni ka rakendus 112, mis oskab hädaolukorras igal ajal teada anda, kus katkine auto on, mis tähendab, et võimalik abi jõuab kiiremini kohale. Samamoodi tuleks telefoni salvestada kindlustusseltsi või muu teenusepakkuja teeteeninduse number.

Samuti soovitab Sähköautoilijat ry kõigil reisijatel kaasa võtta soojad riided, et rehvi purunemise või muu rikke korral saaksid ka autos viibijad vajadusel külma käes ellu jääda.

Kommentaarid
(Külastatud 4,544 korda, 1 külastust täna)