Saksa rindereporter: Lääs on Ukrainas läbi kukkunud ja Venemaa tungib peale

Lääs on Ukrainas läbi kukkunud ning Venemaa on alustanud rindel mitmes kohas pealetungi, kirjutab Saksa rindereporter Julian Röpcke.

Röpcke edastas sotsiaalmeedias järgmise olukorra ülevaate:

Ukraina idavägede ülem Oleksandr Sõrski andis ametlikult teada seda, mis on reaalsust hindavatele vaatlejatele juba mitu nädalat selge olnud:

➡️Venemaa on pealetungil peaaegu kogu rinde ulatuses ja saavutab iga päevaga edu.

➡️Tema kommentaarid viitavad Ukraina relvajõudude edasistele kavandatavatele taganemistele. Tõenäoliselt on mõjutatud Avdijivka, aga ka Klišijivka, Staromajorske, võib-olla isegi Kupjansk ja muud kohad.

➡️Seda peab selgelt välja ütlema: kui meie (Lääne) strateegia on see, et Ukraina võidab selle sõja – või suudab isegi praegust rinnet kinni hoida –, siis see strateegia on praegu läbi kukkunud, Olaf Scholz on läbi kukkunud, Joe Biden on läbi kukkunud, Andrzej Duda on läbi kukkunud, Rishi Sunak on läbi kukkunud ja kümned teised Lääne juhid on läbi kukkunud.

➡️Uskumatu, et mitte ükski lääneriik ei võta selle vastu midagi ette ega anna Ukraina käsutusse taktikalisi relvi ja piisavas koguses materjali, mis oleks vajalik venelaste väljatõrjumiseks.

➡️Tegelikult ei pea olema geenius, et näha, et Lääs tahab Ukrainat Venemaaga läbirääkimiste laua taha sundida/ on juba osalt alla andnud – samas kui Venemaa diktaator tõlgendab seda täpselt kui selget signaali oma sõjalisest võidust kogu maailmas.

➡️Tagajärjed meile üldse ei meeldi. Järjest rohkem on rünnakuid Venemaal, Venemaa linnad on elektrita ja soojuseta ning on palju muid dramaatilisi sündmusi väga erinevates riikides ja piirkondades. Lühidalt, sõda on muutunud asümmeetriliseks, kus Ukraina enam ei usu, et suudab tavapäraste vahenditega võita.

➡️Lisaks pole mul kahtlustki, et Ukraina kaotuse korral peame võitlema Venemaaga NATO territooriumil. Mitte homme, aga kindlasti enne Putini surma. Seega liigume tuumakonflikti poole, mida Scholz ja teised iroonilisel kombel toovad esile just sellise poliitikaga, mida nad tahavad ära hoida.

➡️„See on teie enda süü,” on kõik, mida võin öelda.

Kommentaarid
(Külastatud 840 korda, 1 külastust täna)