Uus häda: Poola on blokeerinud kütuse ja humanitaarabi pääsemise Ukrainasse

Poola piirivalve ei luba Punase Risti humanitaarabi veokeid Ukrainasse siseneda. Rahvarohketes parklates ja teeservades seisavad mahutid naftatoodete, gaasi ja muude ohtlike ainetega.

„Praegu on meil piiril 24 traktori haagist ja kaheksa kütusepaaki. See on suurem osa ettevõtte veoautodest. Veame kütust transiidina Leedust. Eile rääkisime Poola politseiga Korczowas ja nad mõistavad ohtu, sest parkla seal on väga ülekoormatud erinevate eriseadmetega bensiini, gaasi ja erinevate ohtlike ainetega. See võib olla hädaolukord, kui see plahvatab. Poola politsei mõistab, kuid kehitab õlgu ja ütleb, et neil pole sellele mingit mõju,” ütles Lvivis asuva transpordiettevõtte esindaja Taras Svitlõk.

Tänase esmaspäeva, 20. novembri seisuga ootab Poola ja Ukraina vahelistes kontrollpunktides piiriületust üle kolme tuhande veoki. Eelkõige 1500 veokit Krakivets-Korczowas, 1200 veokit Dorohusk-Jahodõnis ja üle 500 veoki Rava-Ruska-Hrebennes.

Nagu teatas Ukrinform, alustasid Poola vedajad 6. novembril Ukraina piiri kolme suurima kontrollpunkti lähedal veoautode liikluse blokeerimist. Poola valitsusele esitatavad nõudmised hõlmavad Ukraina vedajatele sõiduaja kontrolli taastamist; ECMT (Euroopa transpordiministrite konverentsi) transpordireeglite karmistamist välismaalastele; raskusi ettevõtte registreerimisega Poolas, kui selle äritegevus ei toimu ELis; eraldi järjekorda EL numbrimärgiga autodele; eraldi järjekorda kõikidel piiridel tühjadele veoautodele ja juurdepääsu Ukraina Šliah-i süsteemile.

Kommentaarid
(Külastatud 5,547 korda, 1 külastust täna)