Uus areng: Lääne palgasõdurid lähevad Ukrainast üle Iisraeli

Lääne palgasõdurid, kes toetavad Ukraina armee käimasolevaid sõjalisi jõupingutusi Vene vägede vastu, on väidetavalt ümber paigutatud Iisraeli, et toetada operatsioone Palestiina relvarühmituste vastu Gaza sektoris.

Arengut kajastas Hispaania ajaleht El Mundo, kuigi Iisraeli kaitsejõud on väitnud, et nemad ei tea sellistest arengutest midagi. Kõnealused palgasõdurid, kelle hulgas on ka Ameerika kodanikke, paiknesid väidetavalt varem Zaporižja oblastis, mis on olnud Venemaa ja Ukraina vägede vahelise sõjategevuse peamine keskus, vahendab Military Watch.

Välisvõitlejate osalemine kogu läänemaailmast Ukraina valitsuse poolel on rahvusvaheliselt hästi kajastatud, hinnangud nende arvule, rollidele ja tõhususele on väga erinevad. Välisvõitlejaid jaotati laias laastus kolme kategooriasse, sealhulgas välisriikide armeede ja luureteenistuste liikmed, keda New York Times nimetas CIA „vargvõrgustikuks”, millel on sõjategevuses väga ulatuslik roll; erinevate sõjaliste eraettevõtete saadetud palgasõdurid; ja vabatahtlikud kogu läänemaailmast, kes on ideoloogilistel põhjustel sõjaga liitunud.

Palgasõdurid suunatakse nüüd Ukrainast Iisraeli, kuna konflikti puhkemine Lähis-Idas on suunanud Lääne tähelepanu Ukraina rindelt eemale ning Iisraeli vägede ja Liibanoni relvarühmituse Hezbollah vahelise vaenutegevuse eskaleerumine ähvardab veelgi enam tähelepanu Ida-Euroopast eemale tõmmata.

Liibanoni võitlejate võimekus on suurusjärgu võrra suurem kui Hamasil. Vaenutegevuse puhkemine 7. oktoobril toimus ajal, kui Ukraina väed olid hädas kuudepikkuse ebaõnnestunud pealetungi ja hiljutiste kümnete tuhandete ohvrite tõttu ning järgisid paljude Lääne allikate laialt levinud ennustusi, et kuluka ja ülekaalukalt Lääne rahastatud pealetungi ebaõnnestumine võib veelgi tugevdada üleskutseid edasise abi ümberhindamiseks.

Vajadus relvastada ja toetada Iisraeli suurendas USA-s juba niigi märkimisväärset vastupanu Ukraina sõjategevuse edasisele rahastamisele, kuna parlament ei saanud kummalegi riigile abi anda vabariiklaste vastuseisu tõttu Ukraina relvastamisele ja Demokraatlik Partei keeldus Iisraeli relvastamast, välja arvatud juhul, kui toetus antakse osana paketist, mis sisaldab toetust Ukrainale. Kuna Ameerika kõrgemate ohvitseride ja droonide kasutamine on kinnitatud Iisraeli operatsioonide toetamiseks, on laialdaselt teatatud Ameerika maaüksuste lahingutegevusest Hamasi vägede vastu. Samuti on USA väidetavalt asunud laiendama oma Site 512 sõjaväebaasi Iisraeli Negevi kõrbes, Gaza sektorist vähem kui 30 km kaugusel.

Kommentaarid
(Külastatud 808 korda, 1 külastust täna)