USA väljaanne: Ukraina sõjaväelaste moraal madal, üks lennukipiloot hüppas Vene poolele üle

Laupäeval, 18. novembril teatati, et Ukraina relvajõudude piloot lendas Venemaale, kuid edasised üksikasjad on ebaselged. Väidetavalt aitas lennu korraldamisel kaasa Venemaa ründehelikopteri Ka-52 piloot, kuigi üleminekuks kasutatud lennuki tüüp on endiselt ebaselge.

Vene helikopteri meeskonna kaasamine viitab sellele, et võis olla kontakt Vene sõjaväelastega, kes kavandasid põgenemist ette, vahendab Military Watch.

Intsident toimus ajal, mil Ukraina isikkoosseisu vastase poole üleminekud on jätkuvalt sagenenud, samas kui moraal on väidetavalt saanud hoobi kuudepikkuse suvise pealetungi ebaõnnestumise tõttu Venemaa positsioonide vastu, äärmusliku ohvrite arvu tõttu ja Lääne uue relvastuse suutmatuse tõttu konflikti olukorda muuta, samuti viimasel ajal uute Lääne relvatarnete suunamise tõttu Iisraeli, mis süvendab üha enam Ukraina varustuse puudust.

Ukraina õhujõududes hukkus väidetavalt augusti lõpus lahingutes mitu riigi allesjäänud tipp-pilooti ning jätkuvalt teatatakse äärmuslikest kaotustest lahingulennunduses.

Lääne ja Venemaa allikatest pärinevad teated on järjekindlalt näidanud, et Ukraina sõjavägi sunnib suure intensiivsusega lahingusse mobiliseerituid, kellel on vähe või üldse mitte väljaõpet, mis toob kaasa üha rohkem teateid nii personali kiirest allaandmisest kui ka sellest, et paremini väljaõppinud lojaalsete üksuste sõjaväelased korraldavad sõdurite hukkamisi, et ära hoida deserteerumisi.

Ukraina ülejooksikud on mitmel juhul asunud teenima Vene vägede eesliinil, mida Venemaa riigimeedia on laialt kajastanud. Samal ajal, kui Venemaa on oma relvavarusid märkimisväärselt suurendanud, taastades osaliselt nõukogudeaegse tootmismahu, ostes samal ajal ka Põhja-Koreast, millel on suurem suurtükivägi kui Vene armeel endal, on Ukraina varude kahanemine viinud üha suurema arvu analüütikuid järeldusele, et Kiievi lüüasaamine on peaaegu kindel ja see toimub lõplikult 2024. aastal.

Kommentaarid
(Külastatud 555 korda, 1 külastust täna)