Ukraina rahvasaadik: sõjaväe juhtkonnal pole plaani 2024. aastaks, juhtkond peab lahkuma

Ukraina rahvasaadik, parlamendi ülemraada riigikaitse komisjoni aseesimees Marjana Bezuhla kurdab sotsiaalmeedias, et sõjaväe juhtkonnal pole plaani 2024. aastaks.

Bezuhla edastas sotsiaalmeedias järgmise seisukoha:

Jah, Ukraina relvajõudude ülemjuhataja (Valeri Zalužnõi) ei suutnud esitada 2024. aasta plaani.

Ei suurt ega väikest, ei asümmeetrilist ega sümmeetrilist. Sõjaväelastele öeldi lihtsalt, et nad peaksid võtma kuus vähemalt 20 000 kodanikku. See probleem kasvas suvel parlamendis 2024. aasta eelarvet kavandades.

Küsisime, mida plaanida? Kuidas te sõda näete? Miks luua brigaad, mitte täiendada olemasolevaid? Kui palju maksab brigaad, uus brigaad? Need on ikka uued staabid, aga lahinguüksused? Kas peaksime määrama vahendeid rotatsiooniks ja demobiliseerimiseks? Aga väljaõpe? Aga rotatsioonid? Miks pole näiteks 2024. aastal žguttide ostmist üldse plaanis? Kas saate aru, et üks surnud inimene maksab riigile 15 miljonit grivnat ja CAT-tüüpi žgutt maksab 10 000 korda vähem? Peale surma tragöödia kui sellise.

See arutelu ei olnud avalik, kuid pinged kasvasid ja nüüd on olukord selline, et kui sõjaväe juhtkond ei suuda esitada ÜHTEGI plaani aastaks 2024 ja kõik nende mobilisatsiooniettepanekud taanduvad sellele, et inimesi on vaja juurde ilma ÜHEGI muudatusettepanekuta relvajõudude süsteemis, siis peab see juhtkond lahkuma.

Kommentaarid
(Külastatud 1,783 korda, 1 külastust täna)