Ukraina president: kui meid kõiki tapetakse, läheb Venemaa NATO riikide kallale

President Volodõmõr Zelenski palus USA parlamendil Kongressil jätkata USA sõjalist abi Ukrainale, öeldes uut abi blokeerivatele seadusandjatele, et alternatiiv on riskida võimaliku Venemaa rünnakuga NATO riigi vastu, mis tooks mängu Ameerika sõdurid, vahendab Bloomberg.

„Kui Venemaa tapab meid kõiki, ründavad nad NATO riike ja teie saadate sinna oma pojad ja tütred,” ütles Zelenski täna pühapäeval, 5. novembril NBC saatele Meet the Press antud intervjuus. „Ja see saab olema – vabandust, aga hind on kõrgem.”

Zelenski ütles ühtlasi, et tema arvates pole sõda ummikus. Ta ütles, et venelased lootsid, et suudavad Ukraina ummikusse ajada, aga seda pole juhtunud. Ta ütles, et mõned inimesed on tõesti väsinud, kuna sõda on olnud pikk.

Zelenski ütles, et olukord on tõesti raske, aga see pole ummik.

Juttude kohta rahuläbirääkimistest Venemaaga ütles Zelenski, et temaga mingeid läbirääkimisi ei toimu ja Venemaa teab tema positsiooni, et terrorist Putiniga mingeid läbirääkimisi ei toimu. Ta ütles, et tema ei räägi läbi terroristidega, sest neid ei saa usaldada, nad tulevad uuesti tagasi.

Zelenski ütles lõpetuseks, et sõja hind on küll kõrge, see võtab Ukraina parimad mehed ja naised, aga sõditakse edasi, kuna ei olda nõus andma riiki ära sellele „kuramuse terrorist Putinile”.

Kommentaarid
(Külastatud 808 korda, 1 külastust täna)