Streigi tõttu homme Soomes suured poed suletud

Lisaks mõjutab streik ka mitmeid turismi- ja restoranivaldkonna ettevõtteid.

Teenindussektori ametiühingu PAM poliitilised streigid jätkuvad homme teisipäeval, 14. novembril Kesk-Soomes ja Pohjanmaal. PAM teatab, et streigis osalevad muu hulgas Prismad, Jyväskyläs Seppälä K-Citymarket ning paljud majutus- ja söögikohad, vahendab MTV.

Streigi alla kuuluvad näiteks Prismad Seinäjokis ja Liisanlehto Vaasas, samuti Kokkola HalpaHalli ettevõtte logistikakeskus Kokkolas ja kaubamaja Pietarsaaris.

PAM-i poliitilised streigid kestavad reeglina ööpäeva, kuid mõnes piirkonnas kestab streik lühemat aega. PAM püüab streikidega mõjutada riigi valitsust lõpetama töötajate positsiooni õõnestamist ja alustama tõelist dialoogi töötajate esindajatega.

PAM pöörab erilist tähelepanu muudatuste mõjule immigrantidele. Selles juhitakse tähelepanu, et kavandatavad muudatused lihtsustavad tööandjal töötaja vallandamist või alla aasta pikkuse tähtajalise töösuhte sõlmimist.

Valitsus koostab samal ajal uut riigis viibimise reeglit: kui kolme kuu jooksul uut tööd ei leita, saadetakse immigrant riigist välja, jätkab PAM.

Teenindussektoris on palju immigrante. Neil on töösuhetega palju probleeme. Nii vaigistab valitsus neid. Me ei saa sellise asjaga leppida, sellepärast streigitakse, selgitab PAM-i eestkostejuht Jaana Ylitalo pressiteates.

PAM on erasektoris töötavate teenindusvaldkonna töötajate ametiühing. Sellesse kuulub ligikaudu 190 000 liiget, kellest enamik töötab kaubanduses, majutus- ja toitlustussektoris ning kinnisvarateenuste või turva valdkonnas.

Kommentaarid
(Külastatud 4,093 korda, 1 külastust täna)