Soomes väljapaistev puidust majade ehitaja pankrotis

Soomes puitmaju ehitav ehitusfirma Puurakentajat Group on esitanud pankrotiavalduse.

Täispuitehitusele spetsialiseerunud ettevõte esitas täna teisipäeval, 21. novembril Helsingi kohtule pankrotiavalduse, selgub kohtute registrikeskuse maksejõuetusregistrist. Ettevõte taotleb pankrotti ise, vahendab Helsingin Sanomat.

Puurakentajat on käibelt üks keskmise suurusega ehitajaid. Käive oli Asiakastieto andmetel eelmisel, 2022. aastal 26,3 miljonit eurot. Ettevõtte tegevus on kiiresti kasvanud, sest 2021. aastal tegi ettevõte käivet alla 6 miljoni euro. Samal ajal jäi ettevõtte äri eelmisel aastal ligi 4 miljoni euroga kahjumisse.

Puurakentajat on spetsialiseerunud suurtele täispuidust ehitusprojektidele. Ettevõte on ehitanud täispuidust ühiskondlikke hooneid, kortermaju ja büroosid.

Täispuidust elemente toodab Timberpoint, mille kontsern ostis 2020. aastal. Selle tehas asub Loviisas.

Firma Puurakentajat muljetavaldavamad ehitused on olnud Helsingi keskraamatukogu Oodi, mängufirma Supercell peakorter ning Helsingi Jätkäsaares asuva nn Wood City puitkortermajade puitkonstruktsioonid.

Ettevõte on valitud ka Helsingi Katajanokka muuli projekti töövõtjaks, kuhu peaksid valmima metsafirma Stora Enso uus peakorter ja S-grupi hotell. Hoone puitkarkassi paigaldustööd algasid aasta alguses ning eelmisel aastal prognoositi, et hoone avatakse järgmise aasta suvel.

Selle aasta alguses sai firma Puurakentajat enamusomanikuks perekond Toivanen investeerimisfirma Onvest, kui teiste hulgas müüs oma osaluse maha firma asutaja Jyrki Huttunen.

Firma ülejäänud omanikud olid aasta alguses riigi kapitaliinvesteeringute ettevõte Tesi ja augustis ametist lahkunud firma Puurakentajat tegevjuht Mikko Leino.

Ehitusfirmade krahh on sügisel kukutanud mitu ehitusettevõtet.

Seni on suurim pankrotis firma Siklatilat. Oulu kohus kuulutas 2021. aastal ligi 110 miljonit eurot käivet teinud ettevõttele septembri alguses pankrotti.

Kommentaarid
(Külastatud 2,360 korda, 2 külastust täna)