Soome toetab Punase Risti tegevust Iisraelis, Gazas ja Läänerannikul

Soome toetab Magen David Adomi organisatsiooni Hamasi oktoobrikuise rünnaku järgses olukorras Iisraelis ühe miljoni euro suuruse riigitoetusega ning nelja miljoni euroga Rahvusvahelise Punase Risti Komitee ICRC humanitaarabitööd okupeeritud Palestiina territooriumil (Gaza ja Jordani Läänekallas) ja Iisraelis.

Terroriorganisatsiooni Hamas rünnak Iisraeli vastu 7. oktoobril ja Iisraeli võitlus Gazas Hamasi vastu on tekitanud piirkonnas ulatuslikud humanitaarvajadused.

„Soome toetab humanitaarabi vajavaid tsiviilisikuid. Toetus antakse välisministeeriumi olemasoleva eelarve raames ja see edastatakse usaldusväärsete kanalite kaudu,” ütleb väliskaubandus- ja arenguminister Ville Tavio.

Rahvusvaheline Punase Risti Komitee toetab tervishoidu materiaalse abi, emotsionaalse toe ja meditsiinitöötajatega, abistab abivarude ja toidu jagamisega ning püüab säilitada vett ja muid olulisi teenuseid. Punase Risti, Palestiina Punase Poolkuu ja Iisraeli Magen David Adomi riiklikud ühingud, keda toetab ICRC, annavad abi abivajajatele. Soome Punane Rist toetab ICRC tegevust rahalise ja materiaalse abiga ning võimalusel ka isikliku abiga. Soome Punane Rist on saatnud Egiptusesse ka katastroofivalmidusüksuse, et koordineerida hädaabi kohaletoimetamist Gazasse.

Lisaks toetab Soome miljoni euro suuruse riigitoetusega Iisraeli Magen David Adomi organisatsiooni tegevust Hamasi oktoobrikuise rünnaku järgses olukorras. Soome toel tugevdab organisatsioon oma tegevust, soetades muuhulgas kiirabiautosid ja tugevdades arstiabi meeskondi.

Kommentaarid
(Külastatud 99 korda, 1 külastust täna)