Soome lasteaiast kadus 5-aastane poiss – leiti teisest linna otsast

Lahti lasteaias oli šokeeriv hetk, kui avastati, et kadunud on viieaastane poiss. Pärast otsinguid leiti laps üles. Poiss oli hüpanud bussi ja sõitnud teise elurajooni, räägib Kaarikatu lasteaia juhataja Petri Salminen.

Juhusliku möödakäija tähelepanu äratas ohutusvesti kandva lapse käitumine ja tema vanus. Laps oskas talle öelda, et sõitis bussiga ja tahtis minna lähedal elava tuttava juurde, kuhu teda aidanud möödakäija sai juhiste järgi poisi viia, räägib Salminen.

See pole siin lähedal. Ta on teinud päris pika bussireisi, ütleb Salminen.

Salmineni sõnul on kadumiseni viinud sündmuste jada tuvastatud. Laps oli lasteaiast lahkunud olukorras, kus nad läksid õhtusöögile, vahendab Iltalehti.

Kõik sai alguse olukorrast, kus viieliikmeline rühm lapsi keeldus siseruumidesse minemast ja soovis õues edasi mängida. Olukorras, kus töötajad keskendusid neile ja püüdsid rääkides edasi liikuda, oli laps antud olukorras kasutanud tähelepanu hajumist ja tal õnnestus lasteaia territooriumilt lahkuda.

Siiani on aga lahtine, kuidas laps lasteaia alalt põgeneda sai.

Töötajaid oli õhtuses vahetuses piisavalt, mis tähendab, et meil oli hea personaliolukord, et see ei olnud tingitud ressursside puudusest. Lasteaia piirdeaiad ja väravad on samuti korralikud, seega probleemi polnud. Kuigi personali olukord oli hea ja kõik oli ette valmistatud, juhtus see nii, sõnab juhataja.

Lahti linnavalitsuse pressiteate kohaselt tegutseti olukorraga kriisiplaani järgi, nagu on olemas linna alushariduse talituses ja kõigis lasteaedades.

Kohe kui lapse kadumist märgati, suunati otsingud lähipiirkonnale ja võeti ühendust emaga. Kui last lähiümbrusest leida ei õnnestunud, võeti ühendust politseiga ja otsinguid laiendati veelgi, räägib Salminen.

Salmineni sõnul käiakse juhtum üle koos töötajate ja lapse perega. Arutelu- ja kriisiabi korraldatakse nii perele ja lapsele kui ka töötajatele.

See on olnud tõeliselt šokeeriv asi töökollektiivile ja loomulikult ka perekonnale. Asja uuritakse süvitsi ja põhjalikult.

Peaasi, et see lõppes hästi ja laps leiti tervena, märgib juhataja.

Kommentaarid
(Külastatud 1,648 korda, 1 külastust täna)