Meedia: Iisrael ostab üles Ukrainas võitlevaid palgasõdureid

Iisrael on hakanud üles ostma Ukrainas võitlevaid palgasõdureid, pakkudes neil paremaid võimalusi ja palka.

Üks neist on Hispaania palgasõdur, kes aitab Gazas Hamasiga võidelda. Ta ütles: „Nad maksavad väga hästi, varustus on hea ja töö rahulik.”

Sel korral ei olnud inimeste „kannatusi” nähes „kohusetunnet”, nagu ta tundis, kui Venemaa tungis Ukrainasse. Sel korral oli huvi eelkõige rahaline, tunnistab 27-aastane Pedro Díaz Flores Corrales väljaandele El Mundo.

Konflikt Iisraeli ja Hamasi vahel karmistub jätkuvalt ning peaaegu kuu aega pärast seda, kui relvarühmitus sooritas esimese suurrünnaku, on olukord pärast arvukaid Iisraeli vägede pommirünnakuid endiselt väga keeruline.

Üks Iisraeli poolel võitlevatest sõduritest on Hispaania palgasõdur Pedro Díaz Flores Corrales, kes venelaste arvates on surnud ja kes võitleb nüüd Iisraeli vägede koosseisus Gazas.

Väljaandele El Mundo antud intervjuus kirjeldas sõdur üksikasjalikult tingimusi, mis tal uues kohas on, ja kinnitas, et need on „head”.

„Seega tulin raha pärast. Maksavad väga hästi, pakuvad head tehnikat ja töö on rahulik. See on 3900 eurot nädalas, kui täiendavad tasud kõrvale jätta,” rääkis ta. Kahe nädalaga umbes 7800 eurot. Ukrainas on teenistus väidetavalt kordades väiksem.

Nagu ülalmainitud meedias üksikasjalikult kirjeldatud, on Hispaania palgasõdur kinnitanud, et ta on „endistel Iisraeli Golani kõrgendikel, me pakume julgeolekutoetust ainult relvakonvoidele või Gaza sektoris viibivatele Iisraeli relvajõudude võitlejatele, me ei võitle Hamasiga otse ega ole seotud rünnakuoperatsioonidega.”

„Meie vastutame Gaza ja Jordaania piiril asuvate kontrollpunktide turvalisuse ja juurdepääsukontrolli eest. Siin on palju palgasõdureid ja nad tunnevad seda tööd. Traditsiooniliselt on nad valvanud Eliati ja Aqaba vahelisi piiriterminale,” täpsustas ta.

Sõduri nimi ilmus nekroloogina reklaamiveebis pärast seda, kui Venemaa pakkus tema pea eest 10 000 dollarit. Nii surma- kui matusekuulutused olid valed. „Tundsin, et elan virtuaalreaalsuses,” räägib võitleja.

Kommentaarid
(Külastatud 603 korda, 1 külastust täna)