Lätis otsitakse naist, kes võis tappa oma vastsündinud lapse

Läti politsei leidis kaks päeva tagasi kadunuks kuulutatud imiku, kes oli ilma elumärkideta, teatas politsei eile reedel, 3. novembril.

Politsei kuulutas 1. novembril välja 1989. aastal sündinud Anna Jansone ja tema 2023. aastal sündinud tütre Luīze Evertovska otsingu, vahendab lsm.lv.

Politsei tuvastas, et teisipäeval kell 9.20 lahkusid ema ja tütar rendiautoga oma kodust.

Kolmapäeval kella 11 paiku leidis politsei Jelgava piirkonnas Valgundes metsast rendiauto Toyota Corolla. Selle sees oli surnud Luīze. Algatatud on kriminaalasi, mille käigus selgitatakse välja sündmuse täpsemad asjaolud.

Beebi ema pole siiani leitud. Politsei kasutab K9 eriüksusi, inimjõude ja tehnilist varustust.

Hiljem reedel rääkis Anna abikaasa Juris Evertovskis Läti televisioonile, et Annal on sünnitusjärgne depressioon. Juris avastas 1. novembri õhtul, et Anna ja Luīze on kadunud. Ta lootis, et nad läksid lasteaeda vanemale tütrele järele, kuid leidis, et see pole tõsi ja naise telefon oli välja lülitatud.

„Naise kadumisest oli möödas kaks tundi. Sain kiiresti [politseid] veenda, et seda tuleb tõsiselt võtta, ja nad tulidki,” rääkis Juris.

See oli eriti murettekitav, kuna Annal oli sünnitusjärgne depressioon ja ta üritas septembris enesetappu sooritada, misjärel ta sai haiglas ravi.

Juris ütles, et oli aru saanud, et tema naine võttis Bolti rendiauto. Ta oli hommikul vaadanud Jelgava valla kaarti. Juris palus politseil kohale minna, kuid oli saanud vastuse, et öösel ei otsita, seega läks ta üksi.

„Mis ma muud pidin tegema? Otsisin neid teid, ei leidnud midagi. Seal palju metsaradu. Sõitsin igale poole sisse, õigesse kohta ka…,” rääkis Juris. Halbade teeolude tõttu ei olnud ta naise autoni jõudnud.

Politsei sõnul alustati kohe otsingutega, kuid esmalt otsiti läbi maja ümbrus. 2. novembri hommikul küsisid nad Boltilt teavet auto asukoha kohta ja leidsid selle hiljem. Surnud imikul nähtavaid kehavigastusi ei olnud.

Anna Jansonel oli kadumise päeval seljas hall mantel, jalas mustad teksad ja mustad saapad. Politsei palub inimestel vaadata esitatud fotot ja tähelepanekutest helistada telefonil 110.

Kommentaarid
(Külastatud 2,458 korda, 1 külastust täna)