Kremli esindaja: maailmas on alanud muutuste ajajärk – kõik süsteemid lagunevad, Euroopas on oodata veel turbulentse

Maailmas on alanud muutuste ajajärk, ütles Kremli esindaja Dmitri Peskov. „Kõik rahvusvaheliste, õiguslike ja majanduslike suhete süsteemid lagunevad,” lisas ta.

Peskov ütles, et pärast NLiidu lagunemist tundsid kollektiivse Lääne riigid end ainsate maailma valitsejatena. Nad tundsid end tema sõnul valitsejatena mitte seaduste, vaid reeglite põhjal ja need reeglid olid nende endi kehtestatud. Ja nad pidsaid vajalikuks laiendada neid reegleid kõigile teistele, ütles Peskov.

See ei tähenda Peskovi sõnul, et oleks mingi vastuseis ameeriklaste või Ameerika kultuuriga. „Me oleme vastuseisus nende ideloloogiaga. Oleme vastuseisus nende nägemusega sellest, kuidas maailmas elatakse,” ütles Peskov.

Peskov ütles, et püüdlema peab paremuse poole. Ta tunnistas, et iPhone on suurepärane leiutis. Ja operatsioonisüsteem iOS on see, milleni Venemaal pole veel jõutud. Samas tuleb silmas pidada, et see süsteem on loodud nende, mitte meie poolt ja seetõttu kujutab see endast julgeolekuohtu, ütles Peskov. Samas tunnistas Peskov, et kasutab ise iPhone’i.

Peskov ütles, et paljud inimesed on hirmunud ja see on loomulik. Hirmu tõttu on paljud inimesed Venemaalt lahkunud. Samas on mõned inimesed hakanud välismaal oma riiki kiruma, neil on naasta väga raske, ütles Peskov. Tema sõnul ei suuda ülejäänud inimesed neid vastu võtta.

Peskov ütles, et pärast Putinit tuleb tõenäoliselt samasugune president nagu tema. Praegu aga jätkab Putin ja ta tõenäoliselt osaleb valimistel ja siis kindlasti võidab, ütles Peskov.

Peskov ütles, et viimasel ajal on köetud üles hirmusid, et Venemaa võib alustada tuumasõda. Tema sõnul on see hullumeelsus. Tema sõnul on Venemaa suur ja võimas riik, samas vastutustundlik.

Peskov ütles, et talle on ajaloos avaldanud muljet Napoleon, samuti Ivan Grožnõi ja Peeter I. Samuti Brežnev ja Gorbatšov.

Küsimusele, mida need isikud, näiteks Napoleon ütleks praeguste rahvusvaheliste suhete kohta vastas Peskov naerdes, et praegu on vaiksem kui tema ajal. „Tol ajal oli kogu Euroopa sõjas. Praegu, Jumal tänatud pole me sinnani veel jõudnud ja loodame, et ei jõua. Kui praegune globaalsete muutuste ajajärk venib, siis on oodata veel turbulentse, kuna kollektiivne Lääs püüab käte ja jalgadega kinni hoida oma võimust,” märkis Peskov.

Küsimusele, milline on Venemaa 10 aasta pärast vastas Peskov, et ta peab olema ja on tugevam, targem ja rikkam.

Siin on video asja kohta:

Kommentaarid
(Külastatud 965 korda, 1 külastust täna)