Itaalias tabati teolt vilunud telefonipetised – nad osutusid ukrainlasteks

Kaks kurjategijat vanuses 45 ja 21 eluaastat, ema ja poeg saatsid ametniku mobiiltelefonile sõnumi, teeseldes, et nad on tema tütar ja teatasid, et kasutavad sõbra mobiiltelefoni.

Kahel Ukrainast pärit petturil aga ei vedanud, sest nad ei teadnud, kes on teisel pool telefoni – nad üritasid petta sõjaväepolitsei ülemat Teo Luzi. See saatuslik tegu läks neile kalliks maksma, vahendab Il Giornale.

Ülem jutustas kahetsusväärsest episoodist väljaandele Dagospia ja tahab sellega hoiatada teisi inimesi, eriti eakaid, kes langevad üha enam selliste pettuskatsete ohvriks. „Nad on head psühholoogid,” ütles Luzi, ja oskavad olla väga veenvad, isegi kui nad on kurjategijad.

Kaks kurjategijat on ema ja poeg, vanuses 45 ja 21 aastat, ning nad kirjutasid ülem Luzi mobiiltelefonile sõnumi, teeseldes, et on tema tütar ja ütlesid, et kasutasid sõbra mobiiltelefoni, kuna tegemist on hädaolukorraga. „Ühesõnaga – jätkas sõjaväelane – mind taheti veenda 4900 euro suuruse kiirülekande tegemises. Sain aru, et tegemist on pettusega, sest helistasin tütrele teiselt mobiiltelefonilt,” rääkis mees.

Sel hetkel organiseeris karabinjeeride ülem lõksu. Pärast kolleegidele helistamist suutis ta petturitega umbes kaks tundi vestelda, pannes nad uskuma, et koju jõudes teeb ta ülekande. Niipea, kui politsei tuvastas, kust kurjategijad rääkisid, tegi Luzi nende kohta kuriteoteate. Ema ja poeg panid kelmuse toime oma Genovas asuvas kodus. „Loodan, et see oli kasulik mõnele õnnetule inimesele, kes oleks ohvriks langenud,” kommenteeris komandör.

Uurimine algas pärast Luzi kaebust. Väljaande La Repubblica teatel tuvastas politsei kaks petturit ühes Genova rahvarohkes linnaosas Sampierdarenaa asuvas korteris. Korravalvurid leidsid majast hulga arvuteid, palju mobiiltelefone arvukate SIM-kaartidega, pluss 25 tuhat eurot sularaha, mis on tõenäoliselt varasemate kelmuste tulemus. Kui ülem Luzi poolt informeeritud karabinjeerid kuulasid pealt mobiiltelefoni, millelt sõnumid saadeti, läksid kohale Genova sõjaväelased eesotsas kolonel Michele Lastellaga. Ilmselt oli politsei juba mõnda aega jälil kurjategijatel, kes olid sooritanud karistuseta suure hulga rünnakuid.

Telefonikelmused, eriti eakate seas on üsna sagedased. Variante on palju, kuid üks levinumaid seisneb selles, et pettur helistab politseiniku või arstina esinedes ohvrile, hoiatab teda väidetava õnnetuse eest, milles on osaks nende laps, ja küsib rahasummat, et anda talle vajalikku õigus- või tervishoiuabi. Paanikas ohver nõustub ja annab raha kaasosalisele, kes ilmub otse koju sellele järele.

Kommentaarid
(Külastatud 866 korda, 1 külastust täna)