Iisrael ründas Gazas tihedalt asustatud piirkonda, palju hukkunuid

Hamasi võitlejate vastu suunatud Iisraeli rünnak tabas eile teisipäeval, 31. oktoobril tihedalt asustatud Gaza Jabaliya naabruskonda, jättes maha suure kraatri ja põhjustades ulatuslikke purustusi.

Hamasi kontrolli all olev Gaza tervishoiuministeerium teatas, et Iisraeli rünnakutes hukkus ja sai haavata sadu inimesi Jabaliyas. Seda väidet ei olnud võimalik kohe kinnitada. Lähedal asuva haigla arst ütles, et rajatises oli sadu vigastatuid ja kümneid hukkunuid, vahendab New York Times.

Iisraeli sõjavägi ütles, et selle löögis hukkusid Hamasi võitlejad, sealhulgas komandör Ibrahim Biari, kes aitas Iisraelis 7. oktoobril rünnakuid kavandada. Samuti öeldi, et hoonete all olev „maa-alune terroriinfrastruktuur” varises pärast lööki kokku.

Fotodel oli näha purustatud korterelamuid ja killustikuhunnikuid vähemalt ühe suure kraatri ümber naabruses. Hilisemal Reutersi avaldatud fotol oli näha valgeid linasid, mis olid mähitud enam kui 30 maapinnale asetatud surnukeha ümber.

Gaza linnast põhja pool asuvas Jabaliya linnas on Gaza sektori kaheksast põgenikelaagrist suurim. Laager on asustatud inimestega, kes 1940ndatel aastatel praeguselt Iisraeli aladelt ümber asustati, ja nende järeltulijatega.

Käesoleva aasta alguses oli laagris ÜROs registreeritud üle 116 000 inimese, kuigi pole selge, kui paljud neist on viimastel nädalatel lahkunud.

Iisrael on korraldanud Gazas tuhandeid pommirünnakuid kättemaksuks 7. oktoobri rünnakute eest. Gaza tervishoiuministeeriumi andmetel on hukkunud üle 8500 inimese, sealhulgas üle 3500 lapse.

Iisraeli maaväed ja tankid jätkasid tungimist sügavamale Gaza sektorisse, jõudes Gaza linnale lähemale, teatasid kohalikud võimud. Humanitaarametnikud hoiatasid, et kaks miljonit Palestiina tsiviilisikut Gazas on silmitsi kasvava katastroofiga.

Kommentaarid
(Külastatud 562 korda, 1 külastust täna)