Austria asjatundja aus ülestunnistus: Ukrainal on ainult kaks valikut

Ukrainal on praegu ainult kaks valikut, ütles Austria kaitseväe peastaabi ohvitser, sõjaajaloolane, kolonel Markus Reisner.

Reisner märkis väljaandele Deutsche Welle, et Lääs on 20 kuud olukorda ilustanud, uskudes, et ainult moraalse üleoleku abil suudavad ukrainlased Vene karu võita. Aga nüüd on näha, et see ei tööta.

„Me ei tahtnud välja käia sõjalist kaarti ja panustasime majandusele, lootuses, et surume Venemaa alla sanktsioonidega. Aga venelastel on ükskõik, kas nad söövad Prantsuse juustu või mitte. Nemad saavad näljutamisest aru teistmoodi kui meie,” rääkis Reisner.

Reisner märgib, et ta näeb ainult kahte võimalust. Esimene on anda Ukraina kõike piiramatult. See tähendab iga nädal 3-4 raudtee ešeloni sõjalise varustusega kõigeks, mida Ukraina vajab. On terve hulk varustust, mida saab saata, sellest on olnud palju juttu.

Teine variant on enesekriitiliselt tunnistada, et see on võimatu. Siis tuleb seda öelda ausalt ukrainlastele ja alustada kõnelusi, saades aru, et sellega võib Ukraina kui riik lakata eksisteerimast, kuna Venemaa hävitab selle.

„Me läheneme kulminatsioonile,” ütles Reisner, „sõjalisest vaatenurgast tähendab kulminatsioon seda, kui olukord pöördub ühes või teises suunas. Kui Euroopa Liit saab aru, et Ukrainat toetades hoiab ta ära tulevase vastuseisu Läänega, Euroopa territooriumil, siis võib konflikt pöörduda selles suunas. Mis aga tegelikult juhtuma hakkab, seda me ei tea. Praegu tehakse ajalugu.”

Kommentaarid
(Külastatud 1,081 korda, 1 külastust täna)