Ungari peaminister: Ukraina ei kaitse Euroopat, seda teeb NATO

Ungari peaminister Viktor Orbán võttis pärast kohtumist Vene presidendi Vladimir Putiniga sõna Ukraina teemal, märkides, et Ukrainat ei toetata põhjusel, et Ukraina kaitseb Euroopat – see on tema sõnul vale väide.

Ungari peaminister, ütles, et Ukraina sõjaline abistamine ei anna Ungari rahvale midagi.

Orbán esines järgmise sõnavõtuga:

„Me ei sea kunagi Ukraina huve Ungari huvidest kõrgemale. Ja me peame vastuvõetamatuks, et see peaks kedagi mõjutama. Me ei aktsepteeri ukrainlaste argumenti, mis kõlab nii, et nad ohverdavad end nüüd meie nimel.

See ei ole tõsi! Ukrainlased ei ohverda end Ungari nimel. Väide, et ukrainlased kaitsevad nüüd Venemaa eest Euroopa vabadust, Euroopat või Ungarit, ei vasta tõele. Ukraina ei kaitse meid. Me saame end kaitsta koos NATO-ga. Meie turvalisust ei taga Ukraina.

Me ei aita sellepärast, et see on meie huvides, me aitame, kui inimesed on hädas, peame neid aitama, kui see ei ole vastuolus Ungari huvidega. Sellepärast me aitamegi, mitte sellepärast, et see oleks meie huvides. Ja see on selge!

Ukraina abistamine ei ole Ungari rahva kasu jaoks, see on lihtne tsiviliseeritud käitumine.”

Kommentaarid
(Külastatud 538 korda, 1 külastust täna)