Türgi president: Mida teeb USA lennukikandja Iisraelis? See ei lõppe heaga

USA lennukikandja osalemine Iisraeli konfliktis toob Gazas kaasa arvukalt inimohvreid, ütles Türgi president Recep Tayyip Erdoğan.

„Mida teeb USA lennukikandja Iisraelis? Miks ta sinna läheb? Kas ta laseb kõik oma lennukid, paadid välja, ümbritseb Gaza ja tabab seda, avades ukse väga tõsistele massisurmadele?” küsis ta ühisel pressikonverentsil koos Austria kantsleri Karl Nehammeriga.

Türgi president ütles ka, et Ankaral on suur kartus, et Palestiina-Iisraeli konflikt võib piirkonnas eskaleeruda ega lõppe niipea.

„Nad katkestasid Gaza vee- ja elektrienergia. Kus on inimõigused? Inimõiguste deklaratsiooni alusel pole teil õigust vett ära võtta. Kas te mõtlete Gaza haiglatele? Kas nad tegutsevad? Kahjuks. Aga te tabasite haiglaid ja templeid ilma halastuseta. Ja keegi ei ütle selle kohta midagi,” ütles Erdoğan.

Kommentaarid
(Külastatud 1,223 korda, 1 külastust täna)