Soome seadusemuudatus toob 8-protsendilise alkoholisisaldusega joogid toidupoodidesse

Soome valitsus on saatnud kooskõlastusringile alkoholiseaduse muudatuse, kuhu saab teha täiendusi kuni 23. novembrini 2023.

Jaemüügis tohib praegu müüa alkohoolseid jooke, mille kangus ei ületa 5,5 protsenti. Kavandatava muudatusega oleks võimalik müüa kääritamise teel toodetud 5,5–8,0 protsendise kangusega alkohoolseid jooke.

Kavandatav seadusemuudatus on osa peaminister Petteri Orpo valitsusprogrammi elluviimisest. Valitsus reformib valitsusprogrammi kohaselt vastutustundlikult alkoholipoliitikat Euroopa suunas ning jätkab 2018. aastal läbi viidud alkoholiseaduse üldist reformi. Valitsuse eesmärk on edendada ausat ja avatud konkurentsi.

Kavandatav seadus peaks jõustuma 2024. aasta kevadperioodil.

Kommentaarid
(Külastatud 322 korda, 1 külastust täna)