Soome meedia: Vene kaubalaev oli gaasitoru purunemise kohal terve nädalavahetuse

Mereliiklust jälgiva veebiteenuse Myshiptracking andmetel oli Vene kaubalaev SGV Flot Soome lahel möödunud nädalavahetusel samal ajal, kui sai vigastada Balticconnectori gaasitoru.

Reede õhtul kella kaheksast kuni pühapäeva õhtuni liikus laev gaasitoru kahjustatud ala läheduses selgelt aeglasemalt. Myshiptracking teenuse andmetel liikus laev oma kõige aeglasema kiirusega vaid 1,1 sõlme tunnis ehk umbes 1,8 kilomeetrit tunnis. Reedest pühapäevani liikus laev seega väga aeglaselt, vahendab Helsingin Sanomat.

Mereliiklust jälgivad mitmed teenused ja need määravad laeva asukoha üle maailma. Siiski ei registreeri nad tingimata kõiki piirkonnas liikunud laevu, sest laevad võivad välja lülitada asukohta määravad AIS-saatjad. Siis teenused neid ei tuvasta.

Kommentaarid
(Külastatud 3,589 korda, 1 külastust täna)