Soome ja Rootsi kaitseministrid harjutasid ühist tegevust kriisiolukorras

Soome kaitseminister Antti Häkkänen ja Rootsi kaitseminister Pål Jonson osalesid esmaspäeval, 9. oktoobril 2023 Stockholmis stsenaariumipõhisel kriisiõppusel. Õppus korraldati mõlema riigi kaitseministeeriumide ja kaitsejõudude koostöös. Lisaks ministritele osalesid õppusel ka riikide kaitseametkondade töötajad ja sõjaväelased.

Rootsi on Soome lähim kaitsealane koostööpartner ja loodetavasti peagi ka liitlane. Seetõttu on loomulik ja oluline, et meie riikide vahelist koostööd kriisiolukordades praktiseeritakse kõigil tasanditel, sealhulgas poliitilisel tasandil, kommenteerib minister Häkkänen.

Kahepoolse kaitsekoostöö raames läbi viidud õppuse eesmärk oli harjutada poliitilisi otsustus- ja ühistegevusprotsesse kriisiolukordades. Õppus koosnes kahest erinevast stsenaariumist: esimene simuleeris kriisi Läänemerel, teine ​​kaugemal põhjas.

Soome lähiregioonide julgeoleku olukord on nõrgenenud, mistõttu soovime tagada toimiva koostöö ajal, kui kõik on veel korras. Sellised harjutused valmistavad meid ette tõhusaks ja sujuvaks koostööks, kui olukord seda nõuab, märgib Häkkänen.

Kommentaarid
(Külastatud 120 korda, 1 külastust täna)