Soome evakueerib kodanikud Iisraelist

Soome välisministeerium valmistab ette evakuatsioonilendu neile Iisraelis ja Palestiina aladel viibivatele Soome kodanikele ning alaliselt Soomes elavatele, kes vajavad abi piirkonnast lahkumiseks.

Seoses olukorra ettearvamatusega korraldab välisministeerium evakuatsioonivõimaluse Soome kodanikele ja Soomes alaliselt elavatele välismaalastele, kes vajavad abi. Evakueerimine toimub reisija nõusolekul ja omal kulul võimaluste piires Soome või lähimasse ohutusse piirkonda. Välisministeerium jätkab korraldust tihedas koostöös teiste Põhjamaadega ning soovib lähipäevil pakkuda evakuatsioonivõimalust.

Piirkonnas viibivatel turistidel soovitatakse vormistada reisideklaratsioon ja hädaolukorras võtta ühendust Välisministeeriumi hädaabikõnekeskusega e-posti teel paivystys.um(at)formin.fi või telefonil +358 9 1605 5555.

Välisministeerium võtab reisideklaratsiooni esitajatega ühendust ja annab teavet evakuatsioonilennu kohta.

Välisministeerium tõstis 8. oktoobril 2023 oma Iisraeli puudutava reisiinfo tasemele „Vältige tarbetut reisimist”. Soovitatav on vältida reisimist eelkõige riigi lõunaossa Gaza piirialale, riigi põhjaossa Liibanoni ja Süüria piirialadele ning olla eriti ettevaatlik Läänekaldal.

Soome saatkond jätkab tegevust Iisraelis ja abistab võimaluste piires neid, kes on palunud konsulaarabi.

Kommentaarid
(Külastatud 469 korda, 1 külastust täna)