Mis toimub? Hiina kaartidelt on Iisrael kadunud

Hiina Internetikasutajad väljendavad hämmingut, et nime Iisrael ei esine Baidu ja Alibaba juhtivatel veebipõhistel digikaartidel.

See mitmetähenduslikkus ühtib Pekingi ebamäärase diplomaatiaga selles piirkonnas ja on vastuolus riigi tähelepanelikkusega kaartide suhtes üldiselt, vahendab Wall Street Journal.

Baidu hiinakeelsed veebikaardid piiritlevad Iisraeli rahvusvaheliselt tunnustatud piirid, samuti Palestiina territooriumid ja peamised linnad, kuid ei tuvasta riiki selle nime järgi. Sama kehtib ka Alibaba Amapi toodetud veebikaartide kohta, kus isegi väikesed riigid nagu Luksemburg on selgelt märgistatud. Pole selge, kas muutus on uus, kuigi Hiina internetikasutajad on seda pärast sõja puhkemist arutanud.

Hiina valitsus on aastate jooksul pidanud pahaks ja määranud trahve mujal veebis, näiteks hotellide veebisaitidel avaldatud kaartide pärast, kuna nad ei järginud rangelt Pekingi territoriaalseid nõudeid, näiteks jätsid maha üheksa punktiga joone, mis ulatub ümber Lõuna-Hiina mere, mis ei ole rahvusvaheliselt tunnustatud.

Kommentaarid
(Külastatud 1,404 korda, 1 külastust täna)