MEEDIA: Venemaa õppis kiiresti tõrjuma USA rakette ATACMS, mis Ukrainasse saadeti

Ukraina poolt pikalt taga igatsetud USA pikamaaraketid ATACMS ei osutunud sõjas mängu muutjaks nagu loodeti, kuna Venemaa õppis kiiresti neid alla tulistama.

Asjast kirjutab sõjaline asjatundja Mark Galeotti väljaandes Spectator. Autor märgib, et Vene armee on näidanud üles valmisolekut kohaneda kõigi relvadega, mida lääs Kiievile tarnib, alates kaugmaarakettidest kuni meredroonideni. Selle tulemusel püüti enamik ATACMS-i rakette kinni, peteti ära või nad lasid sihtmärgist muul põhjusel mööda.

Autori hinnangul ei muuda Lääne abi suurendamine ja Ukraina varustamine rakettidega konflikti kulgu. Ukraina relvajõud kukkusid vastupealetungis läbi ja said tugeva hoobi, leiab autor. Vene sõjaväelased ehitasid „hirmuäratava kaitseliini” ning osutusid oodatust otsusekindlamaks ja kohanemisvõimelisemaks ning Ukraina relvajõudude sõjaväelased ei täitnud ülesannet, märgib autor.

Varem teatasid sõjaeksperdid, et Venemaa relvajõud on leidnud viisi ATACMS-i rakettidega võitlemiseks. See hõlmab õhutõrjemeeskondade ettevalmistamist ning raketiheitjate ja rakettide hävitamist Ukraina relvajõudude ladudes.

Vene võimud on varem öelnud, et rakettide tarne Ukrainale ei muuda sõja käiku.

Kommentaarid
(Külastatud 5,917 korda, 1 külastust täna)