Kas tõesti? Ukraina presidendi endist nõunikku süüdistatakse Vene agendiks olemises

Ukraina riikliku julgeoleku- ja kaitsenõukogu sekretär Oleksi Danilov edastas sotsiaalmeedias info, et presidendi endine nõunik Oleksi Arestovõtš on Vene luureagentuuri FSB agent.

Selle peale reageeris Arestovõtš, kes väitis, et Danilovil pole riigis mingit ülesannet peale teiste pihta sita loopimise.

Danilov tegi sotsiaalmeedias järgmise sissekande:

Tasub meelde tuletada. Venemaa ainuke võimalus Ukrainat alistada on tekitada lõhenemist ja uputada ukrainlased sisekonfrontatsiooni, mida Kreml on viimastel aastakümnetel edukalt teinud – Ukrainat klassideks jagades, Venemaa volitatud erakondi loonud, poliitikuid korrumpeerides ja ajalugu võltsides. Tänu Ukraina õiguskaitseorganite aktiivsele tegevusele viidi viimastel aastatel läbi kõige ulatuslikum Vene agentide puhastus. Kuid Venemaa üritab ka edaspidi ühe maharaiutud pea asemele mitu uut kasvatada.
Praegu teeb Venemaa Föderatsiooni FSB kõigi märkide kohaselt aktiivseid katseid moodustada uut agentide võrgustikku, pannes sellele kaugeleulatuvaid lootusi. Tulevikus räägime venemeelse elanikkonna jäänustele suunatud poliitilise projekti kasutuselevõtust ja sellega paralleelselt toimub ka informatiivne sekkumine, millega püütakse mõjutada Ukraina sisemise destabiliseerimise protsessi.

Sellise tegevuse märgid on erinevate „ekspertide”, „luureosaliste” ja muud tüüpi petturite terav aktiviseerumine sama vene agenda propageerimisel vene keeles. Just nemad nutavad praegu vastupealetungi „ebaõnnestumise” pärast, vihjavad vajadusele sõja eesmärgid üle vaadata (ja see ei ole enam väljapääs 1991. aasta piiridele), annavad nõu, kuidas Ukraina relvajõud peaks võitlema, edastavad valesid siseringi „konfliktide” kohta sõjalise ja poliitilise juhtkonna vahel, kutsuvad aktsepteerima „häid venelasi” ja lõpuks vihjavad, et Venemaaga on vaja läbi rääkida.

Ukraina õiguskaitsestruktuurid jälgivad hoolikalt selliste vaenulike tegude ilminguid, tuvastades ja peatades need. Ukrainlased peaksid omakorda näitama üles kõrget infopuhastust, et mitte sattuda Venemaa info „elustiili” toodetesse.

Danilov otseselt nimesid ei nimeta, aga tema sissekande peale on vihjatud, et see on suunatud Ukraina presidendi Volodõmõr Zelenski endise nõuniku Oleksi Arestovõtši vastu. Nimelt oli Arestovõtš hiljuti kahelnud selles, et Ukrainal õnnestub oma territooriumi tagasi võita. Samuti on Arestovõtš võtnud sõna vene keele ja kultuuri jalge alla tallamise vastu Ukrainas.

Arestovõtš reageeris Danilovi sissekande peale teravalt sotsiaalmeedias:

Igaühel on riigis oma funktsioon.

  • SBU püüab spioonid kinni.

  • Politsei kaitseb meie tänavaid.

  • Armee on sõjas.

Arestovitši ülesanne on selgitada olukorda miljonitele inimestele.

RNBO sekretäril on ka funktsioon.

Teiste pihta sitta loopida.

Oh ei, ta toob ka presidendile slaide, olen teda paar korda näinud.

Kahe ja poole ametis oldud aasta jooksul pole ma temast muud kasu märganud.

Ja kui arvate, et teie elul pole mõtet ja teete midagi ebaselget, siis pidage meeles, et lisaks ÜRO-le on seal ka Ukraina riikliku julgeoleku- ja kaitsenõukogu sekretär.

Kommentaarid
(Külastatud 763 korda, 1 külastust täna)