Iisraeli väed jätkasid Gazas pealetungi

Iisraeli sõjavägi jätkas eile esmaspäeval, 30. oktoobril sissetungi sügavamale Gaza sektorisse, lähenedes enklaavi suurimale linnale Gaza City’le vähemalt kolmest küljest.

New York Timesi kinnitatud fotod, videod ja satelliidipildid näitasid soomusmasinate ridu, mis liikusid Gazasse loodest, kirdest ja idast.

Gaza City’st lõuna pool jõudsid Iisraeli väed Salah al-Din tänavale, mis on üks peamisi põhja-lõuna suunalisi artereid, mida kasutavad inimesed, kes üritasid kuulda võtta Iisraeli üleskutset evakueeruda Gaza põhjaosast.

Ühes videos oli näha, kuidas soomusauto tulistas seal tsiviilautot, mis võib palestiinlaste sõnul heidutada inimesi sõitu ette võtmast.

Iisraeli sõjaväe kõrgeim pressiesindaja admiral Daniel Hagari ütles, et jalaväe, tankide ja soomusüksuste ühendatud jõud üritavad Gaza sektoris liikuda relvastatud Palestiina operatiivjõudude gruppide poole.

Hagari keeldus täpsustamast, kui palju Iisraeli sõjaväelasi Gazas viibib või kus, öeldes vaid, et sõjavägi osaleb „laiendatud maapealsetes operatsioonides”, mis „edenevad järk-järgult”. Iisraeli väiteid lahingute kohta ei olnud võimalik kontrollida.

Peaminister Benjamin Netanyahu ütles pressikonverentsil, et Iisrael jätkab survet vaatamata relvarahu üleskutsele, mida ta kirjeldas kui „kutset Iisraelile alistuda Hamasile ja alistuda terrorismile”.

Küsimusele Iisraeli õhurünnakutes Gazas hukkunud tsiviilisikute arvu kohta vastas Netanyahu, et „ükski tsiviilisik ei pea surema”. Ta süüdistas Hamasi tsiviilisikute konfliktipiirkondadest lahkumise takistamises. Hamasi juhitava Gaza tervishoiuministeeriumi andmetel on Iisraeli õhurünnakutes ja maapealsetes pealetungides Gazas hukkunud üle 8000 inimese.

Kommentaarid
(Külastatud 364 korda, 1 külastust täna)