Iisraeli reservväelased kurdavad, et neil pole varustust ega toitu

Pärast mitu päeva kestnud armee reservväelaste kaebusi elutähtsa sõjavarustuse, aga ka toidu ja muude kaupade puudumise kohta käivitas Iisraeli relvajõud ööpäevaringse vihjeliini, mille mehitab tehnika- ja logistikaosakond.

Sõjaväelased saavad ühendust võtta vihjeliiniga WhatsAppi kaudu numbril 052-615-6256, et küsida varustuse, logistika, toidu või muu puuduva kohta, vahendab Times of Israel.

Pühapäeval teatas Times of Israel, et reservsõdurid üle riigi kaebasid sotsiaalmeedias, et sõjavägi ei ole Gazas terrorirühmituse Hamasi vastasteks eeldatavateks ulatuslikeks operatsioonideks korralikult varustatud ning paljud püüdsid iseseisvalt osta vajalikku varustust.

Kaebuste kasvades asutasid iisraellased arvukalt WhatsAppi gruppe, et püüda viia abivajajaid kokku kohalike annetajate ja vahenditega. Tarne- ja finantsabi pakkumisi hakkas tulema ka välismaalt, sealhulgas ajalehele Times of Israel.

Logistikadirektoraadi juht kindralmajor Mishel Yanko ütles meediabriifingul, et tsiviilisikud on teretulnud Iisraeli Sõdurite Heaolu Assotsiatsiooni vahendusel annetama vahendeid, kuid et ka armee varustab vajalike vahenditega.

„Me ei vaja abi lahinguvarustuse komplekteerimiseks,” ütles ta ja lisas, et neli logistikakeskust on nüüd täisvarustuses.

Yanko rõhutas, et esimene kriitiline ülesanne pärast vaenutegevuse algust laupäeva varahommikul oli rünnatud kogukondade abistamine ja 300 000 reservsõduri mobiliseerimine, mis on peaaegu enneolematu arv. Paljud on praegu väljaõppel ja sõdurite baasi transpordiks oli tarnitud tuhandeid sõidukeid.

Ta ütles, et saab „kümneid sõnumeid” varustuse puudujääkide kohta, kuid need ei olnud „olulised” ja armee annab endast parima, et lünki täita.

Tuhanded reservsõdurid on püüdnud hankida keraamiliste paneelidega kaitseveste, mis pakuvad kõrgeimat kaitset kuulide ja kildude läbitungimise eest.

Yanko ütles: „Kogu meie planeerimine põhineb missiooni olemusel. Me ei kavatsenud, et kõik 300 000 sõdurit saaksid keraamilisi veste. Kõik, kes Gazas võitlevad, vajavad keraamilisi veste.”

Vaidlustades, et mõnedel Gazas juba tegutsevatel reservväelastel polnud keraamilisi veste, vastas Yanko: „See võtab aega. Keraamilised paneelid saavad kõik, kes on seotud võitlusega või tegevusega Gazas. Ma ei taha siin avada reservväelaste erinevate tegevuste olemust.”

Sõjavägi andis välja fotosid ja videoklippe ettevalmistatavast ja pakendatavast varustusest ning esitas arvandmed kõige kohta alates kuulide, lõhkerelvade, kuulivestide, kiivrite ja vormirõivaste arvust kuni madratsite, sõidukite ja toidupakkideni, mis tehakse kättesaadavaks lisaks varudele, mis reservväelastel praegu on.

Kõik reservväelased olid saanud toidupakid leiva, puuviljade ja juurviljadega ning keegi ei jäänud nälga, jätkas ta. Mõnel pool oli kohale tulnud rohkem sõdureid kui oli kutsutud, mis on märk iisraellaste intensiivsest soovist riiki kaitsta, ütles Yanko.

Kommentaarid
(Külastatud 442 korda, 1 külastust täna)