Hispaania astus teravalt välja palestiinlaste kaitseks

„Ajalugu ei andesta Euroopale, et ta osales genotsiidis, mida Iisrael palestiinlaste vastu läbi viib. Peame tegutsema kohe ja kiiresti. Majandussanktsioonid ja relvaembargo, aeg hakkab otsa saama,” ütles Hispaania sotsiaalse õigluse minister Ione Belarra.

Belarra ütles, et needsamad sanktsioonid, mis kehtestati Vene valitsuse Putini vastu, tuleks kehtestada kiiremas korras ka Netanyahu, kaitseministri ja Iisraeli valitsuse liikmete vastu, kes on otsuste taga.

Belarra sõnul on praegu toimuva puhul tegemist Palestiina elanikkonna kollektiivse karistamisega. Ta ütles, et inimestele meeldib tavaliselt võitluspoliitiliste parteide vahel, aga antud juhul on tegemist genotsiidiga, mida Iisrael viib läbi Palestiinas.

Hispaania on praegu Euroopa Liidu eesistuja-riik.

Kommentaarid
(Külastatud 796 korda, 1 külastust täna)