Granada tippkohtumine andis tugeva toetuse Ukrainale

Euroopa liidrid avaldasid neljapäeval, 5. oktoobril Hispaanias Granadas toimunud tippkohtumisel tugevat toetust Ukrainale. Euroopa poliitilise kogukonna kolmandal tippkohtumisel osales ka Ukraina president Volodõmõr Zelenski. Venemaad ja Valgevenet ei kutsutud.

„Soome jaoks on oluline tugevdada toetust Ukrainale. See tippkohtumine saatis selge sõnumi, et Euroopa riikide toetus Ukrainale jätkub,” ütles kohtumisel Soomet esindanud peaminister Petteri Orpo.

Euroopa poliitilise kogukonna kohtumisel arutati, kuidas muuta Euroopa vastupidavamaks, jõukamaks ja geostrateegilisemaks. Lisaks plenaaristungile olid programmis grupiarutelud. Peaminister Orpo osales grupis, mille teemaks oli julgeolek ja geopoliitika.

Peaminister Orpo rõhutas arutelul, et Euroopa peab võtma globaalse mängijana tugevama rolli. Ta ütles, et Soome toetus Ukrainale jätkub vankumatult ning rõhutas ka Venemaale kehtestatud sanktsioonide tähtsust. Peaminister kirjeldas ka seda, kuidas julgeolek ja majandus on omavahel seotud.

„Ainult konkurentsivõimeline ja edukas Euroopa teeb oma hääle kuuldavaks,” resümeeris peaminister Orpo.

Peaminister Orpo oli kokku leppinud ka kahepoolsed kohtumised. Ta rääkis Armeenia peaministri Nikol Pašinjani, Hollandi peaministri Mark Rutte, Gruusia peaministri Irakli Garibašvili, Hispaania peaministri Pedro Sáncheze ja Suurbritannia peaministri Rishi Sunakiga.

Kommentaarid
(Külastatud 394 korda, 1 külastust täna)