Eesti ja Soome loovad IT lahendused töötamisega seotud andmete vahetamiseks

Eesti sotsiaalkaitseminister Signe Riisalo külastab täna esmaspäeval, 2. oktoobril Helsingit, kus allkirjastas koostöömemorandumi Soome sotsiaalkindlustusministri Sanni Grahn-Laasoneniga. Koostöö tulemusena paraneb andmevahetus sotsiaalkindlustuse valdkonnas, et oleks lihtsam määrata kahe riigi vahel liikuvate ja töötavate inimeste hüvitisi ning vältida topelt kindlustuskaitse teket.

Koostöömemorandum keskendub eelkõige sotsiaalmaksu ja töötamisega seotud andmete vahetamisele, et luua paremad tingimused inimestele, kes elavad või töötavad mõlemas riigis. Andmevahetuse projekti tulemusena saavad mõlema riigi asutused vahetada massandmeid automatiseeritult ja tõhusalt.

„Tänane kokkulepe on väga oluline samm edasi sotsiaalkindlustusvaldkonnas, kuna see sümboliseerib kahe riigi tugevat pühendumust andmevahetuse parendamisele. Koostöömemorandum loob eelduse valdkonda vajaliku muutuse toomiseks, et luua selgus topelt kindlustuskaitse vältimiseks,” ütles minister Riisalo.

Lisaks kohtub minister Riisalo Soome sotsiaal- ja terviseminister Kaisa Juusoga, et arutada tervishoiu- ja sotsiaalteenuste integreerimist ning Soome kogemusi ja õppetunde seoses heaolumajanduse kontseptsiooniga. Kahepoolne arutelu hõlmab ka Eesti kavatsusi tööandjapensioniga, mille osas vahetatakse kogemusi kogumispensionide seaduse muutmise ning uute pensioniskeemide juurutamise seoses, et säilitada pensionide piisav tase maksumaksjate arvu vähenemise tingimustes.

„Väärtustame väga võimalust õppida Soome kogemustest ja avastada uusi võimalusi, kuidas integreerida ja koordineerida sotsiaal- ja tervishoiuteenuseid. Samuti ootame põnevusega edasist dialoogi ja koostööd tööandjapensioni ja sotsiaalkindlustuse digitaliseerimise teemadel,” lisas Riisalo.

Kommentaarid
(Külastatud 431 korda, 1 külastust täna)