Venemaa viib koolidesse drooniõppe, koolitatakse välja miljon droonispetsialisti

Venemaa president Vladimit Putin teatas 1 miljoni droonispetsialisti koolitamisest.

„Meil on programm aastani 2030, peame koolitama 1 miljon selle valdkonna spetsialisti. Isegi võib-olla sellest veel ei piisa, sest [valdkond] areneb väga kiiresti,” ütles Putin.

Käesolevast õppeaastast alustatakse vene koolides droonide kasutamise põhitõdede õpetamist. See viiakse läbi sõjalise algõppe kursuse raames, mis toimub koolides tundides „Isamaa turvalisuse ja kaitse alused” ja on kohustuslik.

Koolide 10.-11. klassi õpilased saavad mooduli Tehnilise väljaõppe ja side alused raames arusaama sellest, kuidas droone lahingu- ja luuretegevuses kasutatakse. Lisaks peavad õpilased teadma „vaenlase mehitamata õhusõidukite vastu võitlemise algoritmi” ja teostama „praktilisi toiminguid droonide juhtimiseks”.

Kommentaarid
(Külastatud 268 korda, 1 külastust täna)