Ukrainas vahetub kaitseminister – Reznikov lastakse korruptsiooniskandaali tõttu lahti

Ukraina president Volodõmõr Zelenski ütles pühapäeva, 3. septembri õhtul, et on otsustanud välja vahetada riigi kaitseministri. Asjast teatasid uudisteagentuurid AFP ja Reuters.

Zelenski ütles, et palub riigi valitsusel Oleksi Reznikov ametist vabastada. Zelenski sõnul määratakse Reznikovi asemel kaitseministri kohale riigivarafondi senine juht Rustem Umerov.

Zelenski teatas sellest oma pühapäeva õhtul avaldatud igapäevases videokõnes. Zelenski Telegrami kanalis avaldatud teates põhjendati otsust muu hulgas sellega, et ministeerium vajab uut lähenemist ja suhtlusvorme nii sõjaväe kui ka ühiskonnaga.

Ukraina kaitseministeeriumis lahvatas hiljuti uus korruptsiooniskandaal. Ukraina on väidetavalt ostnud vormiriietust ülespaisutatud hinnaga. Kaitseminister Reznikov teatas läinud nädala alguses, et peab ministeeriumi vastu esitatud süüdistusi valedeks.

Juba eelmise nädala alguses edastas Ukraina meedia Ukrainska Pravda infot Reznikovi võimaliku vallandamise kohta. Vallandamise spekulatsioonid tulid välja ka tänavu veebruaris.

Ukraina uue kaitseministri Rustem Umerovi kohta on teada, et väidetavalt mürgitati teda 2022. aasta märtsis, kui ta kuulus Ukraina läbirääkimiste meeskonda, mis peeti Belovežskaja Puštšas koos Venemaa delegatsiooniga, lisaks on ta pärit Usbekistanist ja on rahvuselt krimmitatarlane.

Rustem Umerov. Pilt: Telegram
Kommentaarid
(Külastatud 323 korda, 1 külastust täna)