Ukraina hakkab mobiliseerima sõjaväkke naisi

Ukraina hakkab alates 1. oktoobrist mobiliseerima sõjaväkke naisi.

Valitsus kinnitas kohustusliku sõjaväelise registreerimise „naiste” nimekirja. See tähendab, et alates 1. oktoobrist peavad kõik arstid, õed ja apteekrid end sõjaväeteenistuse jaoks registreerima. Ukraina relvajõud võivad pärast seda mobiliseerida kõik teenistuskõlbulikud.

Teenistuskõlbulikud pole üle 60-aastased naised või need, kellel on tervislikel põhjustel vastunäidustused.

Seni osalesid naised Ukraina armeeteenistuses vabatahtlikkuse alusel.

Ajateenistuskohustuslikele naistele on hakkavad kehtima samad kohustused kui meestele: nad peavad registreeruma ajateenistusse, läbima ajateenistuse väljaõppe, andma sõjaväelise registreerimise ja värbamise büroole aru registreerimis-/elukoha-, perekonnaseisu- ja puude muutustest.

Kommentaarid
(Külastatud 3,245 korda, 1 külastust täna)