Tšetšeenia juht: peksa saanud koraanipõletaja tahtis astuda islami usku

„Elus, terve, mitte mingit pettust, sõi india pähkleid väga energiliselt,” teatas Vene sõltumatu ajakirjanik Ksenja Sobtšak pärast nelikümmend minutit väldanud vestlust Tšetšeenia juhi Ramzan Kadõroviga.

Kadõrov küsis Sobtšakilt, miks ta ütles, et ta on surnud. Sobtšak vastas, et ta viitas allikatele ega väitnud ise midagi.

Sobtšak küsis Kadõrovilt, kas poeg Adamit on Nikita Žuraveli peksmise eest karistatud. Kadõrov vastas, et ei ole, ja et Adam käitus nagu tõeline mees. Kadõrovi 15-aastane poeg peksis 19-aastast noormeest, kes viidi sunniviisiliselt Tšetšeeniasse Koraani põletamise eest.

Kadõrov väitis, et Žuravel soovis islamiusku üle minna. Tšetšeenia juht ütls talle vastuseks, et ta on petis ja tahab lihtsalt oma nahka päästa ning et „meile pole selliseid moslemeid vaja”.

Kadõrov ütles, et ta ise ei teinud Žuravelile kuidagi liiga, kuid tema kontorist lahkudes jäi Adam Nikita juurde. „Ta suudab minu meelest ise otsustada,” ütles Kadõrov. Siis kuulis ta karjeid ja saatis oma valvuri neid eraldama. Adam on iseseisev, temperamentne, märkis ta.

Kadõrov lisas, et kui kohus otsustab, et Adam on süüdi, siis karistatakse teda seadusega ettenähtud ulatuses.

Kommentaarid
(Külastatud 1,745 korda, 1 külastust täna)