Soome toll sulges narkopoe Piilopuoti

Soome toll sulges koostöös välisriikide võimudega 2022. aastast TOR võrgus tegutsenud Piilopuoti veebiserveri ja konfiskeeris selle sisu.

Aasta 2022 18. mail avatud soomekeelne uimastimüügi veebisait Piilopuoti on krüpteeritud TOR võrgus tegutsenud varjatud teenusena. Saiti on kasutatud kuritegelikul eesmärgil, näiteks anonüümsuse kaitse all narkootikumide müümiseks. Kohapeal müüdud narkootilised ained toodi Soome salakaubana peamiselt välismaalt.

Soome toll on eeluurimise käigus teinud igakülgset koostööd Saksamaa ja Leedu ametiasutuste, Europoli, Euroopa Liidu õiguskoostöö üksuse Eurojusti ja teiste riikide ametiasutustega ning erinevate Soome politseiüksustega.

Juhtumi eeluurimine on pooleli ning praegu ei anna ei Soome toll ega rahvusvahelised koostööasutused asja kohta rohkem teavet.

Kommentaarid
(Külastatud 635 korda, 1 külastust täna)