VIDEO: Ukraina relvajõudude uus pressiesindaja on transnaine

Sotsiaalmeediasse on pandud video selle kohta, kuidas Ukraina relvajõudude uus pressiesindaja on transnaine Sarah Ashton-Cirillo.

Ashton-Cirillo on auastmelt seersant ja vahendab uudiseid inglise keeles.

Ukraina relvajõudude info kohaselt on tegemist uue ingliskeelse projektiga. See on suunatud USA ja Euroopa publikule. Seda juhib Ameerika Ühendriikide ajakirjanik Sarah Ashton. Selle projekti eesmärk on edastada USA ja Euroopa kodanikele tõest operatiivset teavet Ukraina sündmuste ja sõjategevuse käigu kohta. Et Vene propagandistid ei moonutaks infot.

Sarah Ashton on tavaline Ukraina relvajõudude sõdur, kes saabus Ukrainasse sõja esimestel päevadel ja sõlmis lepingu. Teenis ühes territoriaalkaitse brigaadis lahingumeedikuna. Ta sai haavata, kuid pärast paranemist naasis sõjaväkke.

Ashton-Cirillo on tuntud transnaine, kes on sündinud USA-s New Yorgis ja töötanud varem ajakirjanikuna. 46-aastane Sarah alustas soomuutmist 2019. aastal.

Siin on video Ashtoni teavitustööst:

Kommentaarid
(Külastatud 1,192 korda, 1 külastust täna)