Venemaa kinnitas ametlikult Wagneri juhi surma

Vene võimud kinnitasid ametlikult Wagneri palgasõdurite grupi Jevgeni Prigožini surma. Uurijad ütlesid täna pühapäeval, 27. augustil, et geenitestid näitasid, et sel nädalal toimunud lennuõnnetuse ohvrid ühtisid kõigi lennuki manifestis olevate nimedega.

Eeldatavasti hukkus Prigožin kolmapäeval, 23. augustil toimunud lennuõnnetuses, mis oli kaks kuud pärast seda, kui ta algatas ebaõnnestunud mässu Venemaa sõjalise juhtkonna vastu ning mis USA ja Lääne ametnike arvates oli lennuki pardal toimunud plahvatuse tagajärg. Venemaa võimud olid aga öelnud, et ootavad enne pardal olnud isikute kinnitamist ära huku uurimise tulemused, vahendab New York Times.

Venemaa uurimiskomitee pressiesindaja Svetlana Petrenko ütles pühapäeval sõnumirakendusse Telegram postitatud avalduses, et kõigi 10 hukkunu isikud on kindlaks tehtud ja need vastasid lennupäevikus loetletud isikutele.

Kui Venemaa president Vladimir Putin rääkis neljapäeval oma esimestes õnnetuse kommentaarides Prigožini surmast, siis viitas talle minevikuvormis, kuid ei kinnitanud seda. „Ta tegi elus tõsiseid vigu, kuid saavutas ka vajalikke tulemusi,” ütles Putin.

Mõned Euroopa liidrid, paljud Lääne uudisteväljaanded ja Prigožini Wagneri poolsõjaväeliste jõudude lähedased on oletanud, et Putin lasi Prigožini tappa kättemaksuks tema lühikese mässu eest juunis – Kreml lükkas reedel selle tagasi kui „absoluutse vale”.

Kommentaarid
(Külastatud 504 korda, 1 külastust täna)