USA ekspresident käis end vanglas registreerimas, avalikustati ametlik vahialuse pilt

Endine USA president Donald Trump saabus autokorteežiga ja sisenes Fultoni maakonna vangla tagumisest uksest, et saada süüdistus väljapressimises. Ta lahkus 20 minutit hiljem.

Endine president Donald Trump registreeriti neljapäeval Atlanta vanglas, kui ta vahistati sel aastal neljandas kriminaalasjas, seekord ulatusliku väljapressimise asjas, milles teda ja tema liitlasi süüdistakse vandenõus, et tühistada tema 2020. aasta valimiskaotus Georgias, vahendab New York Times.

Trump lendas Newarkist eralennukiga Atlantasse ja viidi politseieskordi saatel autokorteežiga Fultoni maakonna vanglasse, kuhu saabus kell 19.35. Seejärel võeti temalt sõrmejäljed ja pildistati nagu teisi inimesi, keda süüdistatakse riigivastastes kuritegudes, ning vabastati võlakirja (samaväärne kautsjoniga) vastu.

Trumpist tehti ka ametlik vahialuse pilt, mis hiljem avalikustati. Trump veetis Fultoni maakonna vanglas umbes 20 minutit, alludes mõnele kriminaalsüüdistatava sissevõtmise rutiinile. Temalt võeti sõrmejäljed ja tehti foto.

Endise presidendi Donald Trumpi registreerimine Fultoni maakonna vanglas on alles algus pikale kohtuasjale, mille muudab keerulisemaks suur hulk teisi süüdistatavaid.

Järgmine samm on kohtu alla andmine – esimene ametlik ilmumine kohtuniku ette, kus esitatakse ametlik süüdistus, määratakse kautsjon ja esitatakse kaitsja vastuväide. Fultoni maakonna ringkonnaprokurör Fani Willis on palunud kohtul korraldada kohtuistung 5. septembril.

Nüüdne kogemus oli eelmistest üsna erinev. Trumpil lubati teatada oma elutähtsad näitajad nagu silmade värv, kaal ja pikkus, mis kiirendas protsessi. Ta rääkis lühidalt. Ta ei peatunud restoranis ega kuskil mujal läheduses, nagu pärast Miami kohtusse ilmumist.

Trump rääkis oma lennuki juures Atlanta lennujaamas, öeldes, et ta ei teinud midagi valesti, ja nimetas juhtumit „õigluse paroodiaks”. Ta lisas: „Meil on täielik õigus vaidlustada valimised, mida me peame ebaausaks.”

Seejärel astus ta oma lennukile, ignoreerides hüütud küsimust, kas ta annab endale armu (mida ta riigivastase kuriteo puhul teha ei saa).

Trump registreeriti Fultoni maakonna vanglas, mille kohaselt on tal „blondid või maasikavärvi” juuksed, pikkus 1,9 m ja kaal 97 kg. See kaal on 11 kg vähem kui Valge Maja arst teatas, et Trump kaalus 2018. aastal.

Trumpi andmed sisestati tema abide poolt, seda ei teinud vangla ametnikud.

Kohalik šeriff ütles, et Trump registreeriti nagu kõik teised kohtualused, talle mingeid erandeid ei tehtud.

Trumpi korteež koosnes 16 autost.

Kommentaarid
(Külastatud 913 korda, 1 külastust täna)