USA droonid ei sobi Ukraina jaoks – miks see nii on?

USA väljaanne Wall Street Journal kirjutas 7. augustil, et Ukraina vajab USA droone. Selle peale märgitakse, et lugu sihib õiges suunas, kuid jätab tähelepanuta põhiprobleemi.

USA ettevõtted ei tooda massiliselt odavaid droone, mida Ukraina väed vajavad. Kuna need ettevõtted müüvad valitsustele ja äriklientidele, algavad nende täiustatud droonide hinnad umbes 16 000 dollarist, kirjutab endine USA sõjaväeluure töötaja ja droonifirma esindaja Austin Gray väljaandes Wall Street Journal.

USA kaitsetehnoloogia ettevõtted on kulutanud mitu kuud oma droonide testimisele Ukrainas, kuid mõned on loobunud oma droonide saatmisest, sest nad ei suutnud Ukraina karmides lahinguvälja tingimustes korralikult töötada.

USA ettevõtetel pole massturu tarbijadroone, mis maksaks vaid paar tuhat dollarit, mis on see, mida Ukraina vajab, et asendada praegu eesliinil levinud Hiina droone DJI Mavic-3.

USA kaitseministeerium Pentagon või kaubandusministeerium võiks julgustada USA ettevõtteid sisenema odavamate droonide turule, kuid praegu pole võimalik osta suures koguses odavaid droone, kuna neid lihtsalt pole.

Kommentaarid
(Külastatud 2,511 korda, 1 külastust täna)